www.Pescar-Sportiv.ro www.Pescar-Sportiv.ro
Pescuitul sportiv in România
 
 AlbumAlbum FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Pescar de Dunare

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.Pescar-Sportiv.ro -> Povesti pescaresti
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Mihai StraulescuData înscrierii: 12/Dec/2007
Mesaje: 492

MesajTrimis: Thu Oct 22, 2009 10:58 am    Titlul subiectului: Pescar de Dunare Răspunde cu citat (quote)

Toată lumea te știe redutabil! Și nici nu ar avea cum să n-o recunoască, din moment ce le vezi fețele schimonosite de invidie de fiecare dată cand dai jos din portbagaj juvelnicul plin. Nu foarte mare, ceva mai răsărit de palmă.Dar mult!Că la balta ta preferată ai și o grămadă de pește inclus în taxă…… Dar cum să nu prinzi, cand ii vezi p-ăia cu cisterna cum descarcă toată ziua cărăsoii. D-aia e crescătorie,…sa fie pește!
Dar s-a întamplat să iei și mai răsărit. Pescuiai odată la pufarină amestecată cu porumb si juma’ de boilies. O aromă secretă, cu fructe de mare. Numai tu o știai. Și, pană să dai al doilea “marți” vecinului de la 3, a tras la aia din mijloc. Ai senzor, așa că bip-ul s-a auzit imediat. Lumina roșie ți-a arătat scula norocoasă. Ai ințepat ca la carte si te-ai pus pe mulinat. Este singurul inconvenient al lansetelor ăstora, de arunci 180 de metri. Că trebuie să ii mulinezi inapoi. Nu ți-ai dat seama ce pește e, credeai că e un caras mai mare. La mal insă, o volbură imensă ți-a dezvăluit ce doar bănuiai. Ditamai crapul de două kile trei sute…
De ceva vreme, insă, ceva nu e in regulă. A aparut unu’ de stă la 2 blocuri de tine….Cică are niște metode de nu s-a mai văzut! Și vine cu pește mai tot timpul. Ca și tine, de altfel….Dar ai lui nu prea sunt la mai puțin de 3 kile. Si au si altă formă, mai alungiți, mai colorați. Crapii pe care ii scoate la năvod paznicul de la care cumperi tu au o burtă ciudată, nefirească. Si carnea e cam grasă…Dar aștia zici ca au fost alungiți cu vreo tehnică specială de altoire…
Gata, te-ai hotărat!! Trebuie sa afli unde ii prinde! Că altfel ești in pericol să devii un erou in dizgrație. Noroc că il cunoști pe buticarul care iți e dator. Iar el ii știe secretul. La inceput strambă din nas, nu ii convine, se lasă greu. Dar cu două,trei beri il imbujorezi un pic. Limba i se dezleagă, deveniți prieteni vechi și, pană la urmă, scapă crudul adevăr…
La Dunăre…..
Urmatoarea săptamană o petreci pe internet. Cumperi o grămadă de reviste, te documentezi…In primul rand, Dunărea e la 160 km…Niciodată nu ai știut care o fi, că atunci cand te duci la mare treci două poduri. De cateva ori te-ai și intrebat,.. care e Dunărea? Și dacă una e Dunărea, cealaltă cum se numește? Dar mai contează? Ai văzut si ceva pescari ultima oară…Le-ai și strigat…Baftăăăăăăăă!!! Apoi ai ras zgomotos.N-au mai prins ăia pește două săptămani….
Citești că acolo se prinde bine la ramă neagră. O ramă specială, cat un șarpe…Dar tu ai niște pelete speciale, cu aromă de chironomidă, care fac si pisica să latre, darămite un prăpădit de crap sa ia ultima lui masă…Și ce boiliesuri…o nebunie!!! Cu aromă de banană, de căpșuni, de tutti frutti. Ph 5.5, ca intr-o revista cu renume. La concursuri sunt cele mai bune….
Zilele trec si momentul devine din ce in ce mai aproape. Te simți încordat. Cumperi rame, viermi, mămăligă gata făcută, la 8 lei turta. Ștrot ii zic unii…Iți amintești că pe cand erai mic, la țară, prindeai doar cu paine pe carlig…Ce vremuri…!De-ai fi avut produsele si aromele de acum, ai fi rupt balta in două. Dar vei face o figură frumoasă sambată! Simți asta in fiecare furnicătură a pielii…Și ca victoria să fie completă, vei pleca singur. Nu vrei sa imparți succesul cu nimeni!
Cand sună deșteptătorul, tu deja iți duci sculele la mașină…N-ai mai putut aștepta. Ți-ai luat bateria de 10 lansete, de 2.70. Cu nume de motocicletă japoneză. Apoi scaunele, șezlongul, lada frigorifică, cele trei cutii de monturi și, bineințeles, mulinetele. ..Cele scumpe, cu perișori pe lateral. Care țin praful departe. Cu tambur Super Long. Și 250 metri de fir 0.28. …
Mașina pe care o ai inghite un kilometru in maxim 30 secunde….Chiar mai puțin… Și ai o autostradă intreagă in față, unde nu vezi lumini decat inainte. Nu foarte multe, din fericire…Pentru că la două noaptea, cine naiba mai pleacă de acasă? In mod normal, la ora aia abia vii acasă… Pană cand să te insori, 50 procente din energia ta erau rezervate pescuitului, iar restul altui gen de activități. După ce ai spus da!, procentele s-au modificat substanțial.. Zece pentru persoana iubită si 80 pentru pescuit. Iar celelalte 10, cand te mai uiți la vreun film deochiat..
Ai ajuns!
Doamne, cata apă! Pai tu erai obișnuit cu balta aia de 4 hectare, de te certai cu vecinul de vizavi, cand aruncai prea tare. Ții minte ca odata era să il omori pe unul. La o palmă i-a trecut plumbul….Si ce peisaj!!! Vezi purpuriul răsăritului care mangaie domol crestele dealurilor. Nările ți se umplu de mirosul de flori si pădure tanără. Păsările se intrec in triluri pe care doar la magazinul de păsări exotice le mai auzi. Cocori, cormorani… un pelican…. Aproape că ai și uitat pentru ce ai venit…
O plescăitură violentă te trezește din visare. Incredibil, a sărit chiar la 2 metri de tine…Un crap, cu siguranță! Incă o plescăitură! E imens! Și sar obleții in jurul lui ca schijele! Nu prea pare să fie crap, dar ce altceva să fie? De cand aleargă crapul după obleți?
La treabă !!! Vei arunca lansetele in evantai. Toate zece. Uite, chiar pe plaja aia… Ai pădure cat vezi cu ochii. Prima lansetă e armată! Cu bombă! 8 carlige! Vum!!! Plumbul se pierde in zare! Pui bambina, armezi senzorul, o iei pe a doua! Vum!! Nu apuci să o asezi pe rod-podul de promoție, că un bip prelung face să ți se ridice părul pe ceafă! Din trei pași ești pe ea! Ințepare! Bățul cu acțiune medie se indoaie! Firul se desfășoară violent! Biiiiiip! Si cealaltă! Nu mai știi pe care sa o apuci! Ințepi la fel de violent! Esti cu două bete, doi mastodonți in dril, nu are cine să te ajute! Și mai ai și mono ..…
Ciudat e că ambii parcă inoată in paralel…Nu tu o zvacnitură, o schimbare de directie... Ce naiba! Firul se desfașoară uniform! Si se ridică din ce in ce! Gata, au obosit! Daca le dai o gură de aer, este ca și cum ai fi prins aproape un pește. De fapt, doi…Se ridică! Se ridică! Amandoi…O voltă la 150 metri de tine te face aproape să plangi. Acum ințelegi de ce un nene bărbos, mititel si negru, cu o undiță in mană, radea in barbă pe cand tu erai transpirat pană mai jos de curea…Cu așa copac, pariu că se incălzea o săptămană….
A trecut un sfert de zi iar tu ești intr-o mare confuzie…Nu mai ai nici o montură. Fluviul le-a inghițit pe toate. Iți amintești cum ai luat toate tarabele și magazinele la rand. Ai cumpărat tot ce se putea. Tip elicopter, tip ligură, bombă, broscuță, cu toate felurile de plumbi. Antiagățare, cu auto desprindere, cu arc fix…Toate s-au dus…A fost de ajuns să arunci, că in cateva secunde ai și simțit acea tensiune inertă…Cumplit!
Și a mai venit si bărbosul ăla…Cu o undiță. A dat o oră langă tine, apoi a plecat. Ba nu, uite-l că vine din nou. Iți cere o tigara…Ii dai. Tu nu fumezi, dar le porți intotdeauna, pentru orice eventualitate… La inceput nu indraznești să il intrebi ce a prins…Dar nici nu poți să nu observi că abia duce geanta…un adevarat sac. Ii ceri voie și te uiți… Înlemnești!Iți vine in minte acea intrebare celebră…UNDE AM GREȘIT???
Se crapa si de cinci…. Incepi să te gandești la intoarcere.Dar așa, fără nimic? Ultimele două lansete stau cu varfurile in sus. Ai văzut o poză intr-o revistă și ai făcut la fel.Noroc cu cele două crăcane culisante. Ce le aveai intamplător la tine. Apoi ai pus la bătaie si mămăliga. Ai incercat o nădire! Dar cum naiba să nădești cand toți bulgării au luat-o la vale cu doi metri pe secundă. Cine știe unde a ajuns nădirea ta!
Auzi un zgomot…Bleuk!Bleuk! O barcă cu doi pescari vine in derivă…Unul bate cu ceva in apă. Ceva, ca un umeraș. Și vorbesc despre ce văd pe un ecran… Prima dată crezi ca vor să facă bălăceală. Abia te abții să nu te iei de ei. Dar tocmai cand ești gata să izbucnești, unul se ridică brusc in picioare și trage de o sfoară … Ceva nemaivăzut, cenușiu, cu burta albă, zboară in barcă. Scoți imediat binoclul si rămai cu gura căscată…un glas pătrunzător iți intărește convingerea…Primul somn de 15 kile….
A mai trecut o jumătate de oră. Oare a cîta? Te apuci de strîns. Nu te-a mai deranjat nimeni, ai apucat să și ațipești un pic, la umbră. Unde mai pui că nici semnal la mobil nu ai avut. Așa că liniștea a fost deplină. Ai uitat și de pierderea financiară. Ace, plumbi… Oricum, dacă plăteai taxa, tot acolo ai fi ajuns. Ți-ai făcut un grătar pe cinste, ai baut o bere rece, așa că ți-au mers toate la inimă. Păcat că nu ai prins nimic. Ar fi fost si mai frumos….
Un clinchet violent! Al clopoțelului pe l-ai pus in locul swingerului. Lanseta din dreapta, care a fost aruncată la 3 metri de mal, se arcuiește. E o minune că mai poate sta in suport. Arunci ca un nebun tot ce ai in mană. Nu mai vezi decat o singură țintă! Manerul! Care pleacă ușor de pe mal! Varful deja nu se mai vede, curand dispare si primul inel dinspre mulinetă! Apuci cu un ultim efort si vrei sa ințepi! Ce sa ințepi, că bățul rămane in aceeași poziție! Dai drumul la frană iar firul o ia la deal! Acum nu mai e cracă! Nu mai e pom! Lumea e toată a ta, timpul s-a oprit in loc! Esti numai tu si cu el! Cu Măria Sa! Crapul! Somnul!Avatul! Sau Știuca! Habar nu ai ce poate fi…
Mulineta pierde fir! Nu e acel carait de cateva secunde care te anunță că dolofanul din baltă s-a gandit sa iți dea cateva secunde de suspans. E un carait disperat, de mecanism folosit la maxim. Nu ai mai văzut in viața ta evadare de 80 de metri. Niciodata! Și nici gand să se oprească. Incerci să pui mana pe tambur. Să il stopezi cumva. Tensiunea iti dă fiori. Se va rupe…Dai drumul! Mulineta caraie! Doamne, ce mare e!
Mai ai cațiva metri! Te rogi să se oprească! Te rogi să se arate măcar o secundă! Iți juri că vei face ca in bancul cu țiganul, că ii vei da drumul, că așa și pe dincolo! Te rogi in gand…Cine te-a pus să ai așa un fir subțire…!!? Și un carlig așa mic..!!?
Ești atat de aproape de o victorie colosală! Toată lumea te va ovaționa! Vei fi mandria blocului. Numele tau va fi pe buzele tuturor! Un nume de mare pescar!

*****************************************

Banda ce imparte autostrada in două nu se mai desfășoară cu așa repeziciune. La radio cantă o melodie super faină, care iți aduce aminte de adolescență. Iți faci planurile pentru săptămana viitoare…
Trebuie sa iți faci target-ul, altfel salariul iți va fi considerabil diminuat. Te gandești la ce clienti sa mai suni. Oricum nu o să vrea nici unul să cumpere…Apoi ai de terminat cu zugrăveala din dormitorul mic. Soția pleacă intr-o delegație de două zile iar copilul va rămane in grija ta. Il vei duce la școală dimineața și il vei lua tocmai seara …
Dar ce e mai important, vei schimba tot firul de pe mulinete. Vei pune fluo, ca să vezi și tu ceva. Ca te-ai chiorat de n-ai mai putut! Apoi vei vinde toate lansetele. Iți vei lua patru pentru mal si patru pentru barcă. Vei folosi plumbi culisanți, legați cu inaintaș textil,teflonat, mai subțire. Să se rupă in caz de agățare…Lansetele de barcă vor fi telescopice…Celelalte, din două bucăți. 3.60. Sa facă un unghi cat mai mare cu apa.
Vei renunța la monturi! Vei avea doar ac si vartej, cu plumb culisant de 100 grame. Care se leagă imediat. Cu nodul fara nod!Poate si un arc, două... Oricum nu iți folosesc. Dar dau bine in trusă…
O pneumatică de 2 persoane iți va oferi posibilitatea să ajungi la ștepii ăia, unde a pescuit tipul bărbos! Oare cum se pescuieste cu undița la Dunăre? Vei invăța tu! Căutarea iți va fi indreptată doar in interiorul U-urilor fluviului., unde sapă apa si stau peștii. Vei sta atarnat deasupra malului. Soția, pe plajă… Departe….
Și iți vei lua și doi, trei saci menajeri, pentru gunoaie. Că astăzi ai umplut toată mașina. Doar nu era să lași pet-urile pe colțul acela de rai! Cine le-ar mai fi strans?
Pentru ca de astazi te simți cu adevărat pescar!
Pescar de Dunăre!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
rumburakkData înscrierii: 25/Jan/2008
Mesaje: 833
Locație: ploiesti

MesajTrimis: Thu Oct 22, 2009 6:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bine...mai Laughing ....frumos, foarte frumos Very Happy ....si.....felicitari! Wink
p.s. Da partida aia cand o dai? Confused
_________________
rumburakk

Daca curvele si prostii ar lumina.....Romania ar fi....Las Vegas!...In ultima vreme chiar este mai multa lumina....
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
luci_tData înscrierii: 20/Jan/2009
Mesaje: 20
Locație: teuz/cris

MesajTrimis: Thu Oct 22, 2009 6:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

frumos...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.Pescar-Sportiv.ro -> Povesti pescaresti Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community

Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Blocked registrations / posts: 141471 / 0