www.Pescar-Sportiv.ro www.Pescar-Sportiv.ro
Pescuitul sportiv in România
 
 AlbumAlbum FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Delta Dunari a mai murit putin

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.Pescar-Sportiv.ro -> Lege si Faradelege
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
mr marinelData înscrierii: 04/Dec/2007
Mesaje: 2221
Locație: Bucuresti-Romania

MesajTrimis: Fri Jun 29, 2012 6:51 am    Titlul subiectului: Delta Dunari a mai murit putin Răspunde cu citat (quote)

Delta Dunării a mai murit puțin:
http://www.pvtv.ro/pescuit/atitudine/delta-dunarii-a-mai-murit-putin.html

Vânătoarea sportivă și controlul politic, reintroduse de deputați în Delta Dunării
Deputații au aprobat ieri modificarea legii 136/2011 de constituire a Rezervației Biosferei Delta Dunării. Printre prevederile votate sunt: introducerea vânătorii sportive, crearea unui Colegiu Coordonator, numit politic, și aprobarea unui algoritm neechitabil de împărțire a taxelor provenite din exploatarea resurselor naturale. Asociația Salvați Delta solicită Președintelui României, Dl. Traian Băsescu, să nu promulge acest act normativ.
Fără niciun fel de justificare, în noul act legislativ, deputații au aprobat ieri, 19 iunie 2012, introducerea vânătorii în Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD). Vânătoarea sportivă pe teritoriul RBDD reprezintă o practică cu un impact deosebit de negativ, anual căzând pradă acesteia sute de specii protejate de păsări și mamifere. Prin introducerea acestei practici, fără niciun fel de justificare sau reglementare, deputații contribuie în mod decisiv la transformarea zonei într-un veritabil parc de distracții pentru vânători și braconieri.
Aceste măsuri sunt cu atât mai neadecvate practicilor și recomandărilor internaționale cu cât în luna iulie România va găzdui cea de-a unsprezecea sesiune a Convenției Internaționale a Zonelor Umede RAMSAR, Convenție din care face parte și Delta Dunării.
Menționăm că la adoptarea acestei măsuri, deputații nu au ținut cont de punctul de vedere al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, al Academiei Române, al Ministerului Mediului și Pădurilor și al organizațiilor neguvernamentale de mediu, care au cerut prudență maximă față de această măsură, în repetate rânduri.
Configurația votului a fost următoarea: voturi pentru aprobarea legii – 89 PSD, 52 PNL, 8 PDL, 1 UDMR, minorități 14, UNPR 8, neafiliați 5. Voturi împotrivă: 58 PDL, PNL 2, UDMR 2. Abțineri: 7 PDL, UDMR 12, neafiliați 1.
Totodată, noul act legislativ sporește controlul politic al RBDD prin constituirea unui nou organism, inutil, la nivelul RBDD. “Colegiul Coordonator” va fi alcătuit pe criterii strict politice, nu va avea în componență niciun reprezentant al organizațiilor neguvernamentale de mediu, iar atribuțiile sale sunt încă necunoscute. Menționăm la că nivelul RBDD există deja trei organisme de coordonare și control și ne exprimăm surprinderea față de decizia curioasă și inutilă a deputaților din Parlamentul României. Amintim acestora că RBDD are nevoie de pârghii ferme pentru demararea politicilor de management al speciilor și nu de “comitete și comiții” inutile prin care în fapt se dorește controlul nemijlocit al zonei.
O altă prevedere defectuoasă a actului menționat este împărțirea taxelor provenite din accesul la resursele naturale. Potrivit noii legi, acestea finanțează activități “cu caracter socio-economic de pe teritoriul judetului inclusiv al RBDD[...], art 11″. Amintim domnilor deputați din Parlamentul României că finanțarea cu ajutorul resurselor naturale neregenerabile a activităților socio-economice este o politică falimentară care și-a arătat din plin limitele și efectele nocive în istoria apropiată a României. Le aducem aminte domnilor deputați ca o rezervație a biosferei are nevoie de politici care să sprijine dezvoltarea durabilă a comunităților și conservarea corespunzătoare a speciilor și habitatelor. Acest lucru înseamnă asigurarea inteligență, pe termen lung, a unui echilibru între dezvoltarea economică, socială și protecția mediului.
Având în vedere motivele exprimate mai sus, Asociația Salvați Dunărea și Delta (SDD) solicită Președintelui României, Dl. Traian Băsescu să nu promulge acest act legislativ.
SDD va continua protestele pe această temă și va sesiza birourile europene competente cu privire la tratamentul defectuos cu care una dintre cele mai valoroase zone umede din Europa și din lume este tratată.
SDD aduce aminte decidenților din Parlamentul României că Delta Dunării are nevoie de management corespunzător al speciilor și habitatelor, precum și de politici oneste care să sprijine dezvoltarea durabilă a comunităților, și nu de intervenții haotice menite să exploateze puținul natural rămas în Delta Dunării.

“De mai multe ori de când vânătoarea a fost interzisă prin Legea 136/2011 – adica de un an de zile – s-a încercat reintroducerea ei prin presiunea imensă pe care o fac nomenclaturiștii AJVPS la Ministerul Mediului, localnicii prin pârghiile politice de partid, și mai ales prin cei aproape 100 de vânători din Parlamentul României. Am reușit să evităm până acum reintroducerea prin proteste în fața Ministerului Mediului și în balconul Camerei Deputaților. Conspirația însă este transpartinică și nu consultă societatea civilă! Adoptându-se “vânătoarea rațional reglementată” riscăm să avem în Delta Dunării consecințe greu de evaluat la speciile strict protejate… Bunăoară, status quo-ul exploataționist al Deltei Dunării continuă indiferent de părerile ecologiste ale premierului Ponta!” spune Liviu Mihaiu, președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta.

Autor: Salvati Dunarea si Delta
_________________
Marinel Simtea
Membru Fondator Asociatia Pescar Sportiv
office.pescarsportiv@gmail.com
marinel_simtea@yahoo.com
0722622697 / 0744544886
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Annamive
Vizitator

MesajTrimis: Wed Jun 08, 2016 9:37 pm    Titlul subiectului: Delta Dunari a mai murit putin Răspunde cu citat (quote)

nexus lamureste-ne.poate sa coboare mai jos de 50 hz cand sunt cuplate mai multe chiar daca e taiat la 50hz?

___
XRumer 12.0.17 + SocPlugin : Best app for promotion in FB, etc.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.Pescar-Sportiv.ro -> Lege si Faradelege Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community

Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Blocked registrations / posts: 128732 / 0