www.Pescar-Sportiv.ro www.Pescar-Sportiv.ro
Pescuitul sportiv in România
 
 AlbumAlbum FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Gresalafatala a lui Ceausescu
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.Pescar-Sportiv.ro -> Cafenea
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
mrvilyData înscrierii: 03/Dec/2007
Mesaje: 1586
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Thu Oct 06, 2011 2:19 pm    Titlul subiectului: Gresalafatala a lui Ceausescu Răspunde cu citat (quote)

Greseala fatala a lui Ceausescu

În primăvara lui 1989, Nicolae Ceaușescu a anunțat că România și-a încheiat plata datoriei și nu mai este nimănui datoare.
Mai mult, Ceaușescu a făcut să se voteze o lege prin care i se interzicea guvernului român să mai apeleze la credite străine, să se îndatoreze, așadar. Totul având drept scop să ferească țara, în viitor, de riscurile pe care cu atâtea sacrificii le-a înfruntat în anii '80, anii atât de cumpliți pentru noi toți, când Ceaușescu, somat de creditori, a angajat societatea românească în cursa contra-cronometru de plată a datoriilor. Mi-aduc bine aminte de tonul cu care "Europa liberă" a comentat, la început, această situație: ni se prevedea un faliment total, falimentul unor neputincioși, al unor prăpădiți care au contractat, cu inconștiență, datorii peste puterile lor de a le returna! Iar faptul că paralel cu plata datoriilor se continuau giganticele investiții - canale de navigație, centrală atomică, metrou, noul centru civic, hidrocentrale, etc. - părea dovada certă a nebuniei megalomane a lui Ceaușescu și a lașității noastre că îl suportăm!
Prin anii '87 - '88, tonul "Europei Libere" a devenit altul: i se reproșa acum lui Ceaușescu nu incapacitatea economiei românești de a-și plăti cheltuielile, ci i se reproșa însuși faptul că ne plătim datoriile, căci aceasta ar fi fost o mare prostie, zicea alde d-l Orăscu, doar toate celelalte țări trăiesc bine mersi fără să-și achite creditele primite, ci numai dobânzile.
Am constatat astfel, cu mare uimire, că, în loc să fie apreciată ca un act de corectitudine, plata datoriilor înfuria anumite persoane sau instituții, stârnea comentariile cele mai înveninate.
Ca persoană care am fost crescut în teama de a nu rămâne cuiva dator, n-am prea înțeles, la început, această ciudată atitudine. Mai apoi, cugetând oareșicât, am înțeles un adevăr simplu despre cei care trăiesc din a-i împrumuta pe alții, despre cei care trăiesc din câștigul astfel realizat, adică cămătarii: bancherii te împrumută nu ca să le restitui cât mai repede banii, ci ca să le rămâi la nesfârșit dator, plătindu-le cu regularitate numai dobânzile.
Drept care mă întreb cu maximă ingenuitate: ce s-ar întâmpla cu finanțele mondiale dacă toate țările ar proceda cum a procedat România în primăvara anului 1989? Să ne imaginăm că toți datornicii și-ar plăti datoriile și ar hotărî, prin lege, să nu mai facă alte datorii! În ce s-ar transforma sumele imense ce s-ar aduna astfel în depozitele băncilor dacă nimeni nu va mai apela la bănci, să se împrumute! În ce altceva decât în mari grămezi de hârtie inutilă?!.
Cu alte cuvinte, România devenise, în primăvara anului 1989, o mare primejdie pentru finanțele mondiale, pentru cei dedulciți la traiul din camătă, trai nemuncit! Primejdia constând în puterea exemplului, a forței de contagiune pe care ar fi putut-o avea "modelul românesc"!.
Mi-am dat seama de asta și din înverșunarea deplasată cu care "Europa liberă" si "Vocea Americii"au comentat momentul eliberării României de povara datoriilor externe. Nimeni, în Occident nu s-a grăbit să ne felicite. Dimpotrivă! Iar când Ceaușescu și-a exprimat dorința, dar și putința ca România să iasă pe piața de credite, acordând împrumuturi cu o dobândă mult mai mică decât cea îndeobște practicată, pentru a dovedi astfel umanismul societății pe care o reprezenta, mi-am dat seama, cutremurat, că Nicolae Ceaușescu, și-a semnat sentința de condamnare la moarte!
Cred că acest gest, de sfidare și de demascare a marii finanțe mondiale, a dus cel mai mult la acea concertare de forțe care au reușit, profitând de generozitatea și puterea de sacrificiu a tineretului român, nu numai să-l dea jos pe Ceaușescu de la putere, dar să-l și pedepsească personal, fizic, pentru insolența sa.
Cu consecința, "firească", a revenirii României, cumințită, în rândurile țărilor îndatorate până la gât marii finanțe, dând astfel putere de contagiune altui exemplu: cine va mai încerca vreodată, în Europa de Est sau în Africa, în America Latină sau în Asia să procedeze ca Nicolae Ceaușescu, ca el o s-o pățească!
Tare aș fi curios să știu cât a costat această debarcare a lui Ceaușescu! KGB-ul, la ale cărui servicii a apelat marea finanța mondială, este o instituție serioasă, care ține la preț! La fel și celelalte. Mai puțin securitatea română, care, bucșită cum era cu imbecili la toate nivelurile sale, nu este exclus să-și fi dat concursul pe gratis, din patriotism, convinsă că se pune în slujba poporului român!
De plătit, firește, noi vom plăti costul înlăturării lui Ceaușescu și-l vom plăti înzecit, însutit, înmiit, poate.
Așa nerod și troglodit cum ne plăcea nouă să-l credem pe Ceaușescu, acesta a înțeles totuși un lucru pe care noi, mult mai deștepți cum ne-a făcut revoluția, ezităm să-l recunoaștem, ca să nu ne facem de rîsul lumii. Adică ezităm să-i recunoaștem lui Ceaușescu vreun merit, cât de neînsemnat. Eu unul i-aș recunoaște deci lui Ceaușescu și unele merite, măcar pe acela de a fi înțeles relația strânsă, în lumea de azi și de mâine, între suveranitatea națională și mărimea datoriei externe a unui stat.
M-am dumirit de aceasta deunăzi, când Parlamentul nostru a aprobat să ne împrumutăm cu vreo 300 de milioane de dolari și nu a tresărit aflând că Fondul Monetar Internațional ne va acorda acel împrumut numai dacă vom respecta niște "indicații superioare".
Am scăpat de dracu', și am dat peste ta-su! Așa se face că am scos și o Constituție în care se afirmă principiul sacrosanct al suveranității naționale, dar am legat această suveranitate numai de inviolabilitatea hotarelor, care interzice armatelor străine să calce pământul sfînt al Patriei.
Chiar nu au înțeles parlamentarii noștri din Constituantă că agresiunea militară a încetat să mai fie la modă? Că este un procedeu tot mai primitiv pentru sensibilitatea omului modern, tot mai desuet și mai ineficient? Mult mai curată se dovedește a fi agresiunea financiară, arma cea mai subtilă și mai productivă la acest sfârșit de mileniu! Lumea s-a deșteptat, s-a săturat de violență, de sânge! De generali și colonei!
Drept care, în locul acestora și în același scop, pământul este bântuit în lung și în lat de experții financiari ai Fondului Monetar Internațional, ai Băncii Mondiale pentru, sanchi! Dezvoltare, și alte "agenturi"!
Asta, firește, după ce prin diverse mijloace, inclusiv propulsarea de agenți ai marii Finanțe în fotolii ministeriale ori prezidențiale, țara vizată este adusă în situația de a cere ea însăși, cu căciula în mână, împrumuturi și investitori. (La drept vorbind, ce este investiția străină altceva decât un împrumut pe care te obligi să nu-l mai returnezi, ci doar să-i plătești creditorului dobânzile?) Astfel că suveranitatea noastră națională, de care se umflă-n piept Constituția română încă de la primele rânduri, în curând va fi, cu concursul senin al Parlamentului României, numai vorbe în vânt! Va fi cel mai trist neadevăr din câte neadevăruri cuprinde Constituția României, săraca!
Căci s-a ajuns la o situație paradoxală și extrem de primejdioasă pentru un viitor românesc al copiilor noștri: deși noi, în România, ne îndreptăm spre o economie de piață, deși ne privatizăm care mai de care, grăbindu-ne să lichidăm proprietatea și economia de stat, datoria externă care se acumulează în această perioadă de privatizare nu are și ea un caracter privat, ci este o datorie de stat, a țării, a poporului român!
Cum și când se va achita de aceste datorii statul român, de vreme ce rolul și puterea sa în economia noastră urmează să se diminueze în mod sistematic și programat'??! Cine a programat această cacealma a privatizării în folosul oricui, numai în folosul țării nu?!
Sigur, vor sări câțiva deștepți să ne aducă aminte că și guvernul S.U.A., statul american, deci poporul american, are câteva sute de miliarde de dolari datorii față de aceeași finanță mondială, față de aceleași bănci la care suntem și noi, din nou, datori! Dar, vor uita acei deștepți să ne precizeze, neștiutori cum suntem, că acele bănci sunt bănci americane, occidentale, interesele lor - ale băncilor și ale statului american fiind foarte coincidente! Nu am nimic împotrivă să se îndatoreze statul român la Banca Națională a României sau la Banca Dacia Felix! Să se îndatoreze la mine și să-i pun eu condițiile în care accept să-l creditez!
Firește, Ceaușescu trebuia dat jos! Și încă cu mult înainte de decembrie 1989! Și cel mai bine era dacă s-ar fi dat singur la o parte!
Din păcate, așa cum s-au petrecut lucrurile, de dispariția lui Ceaușescu nu a ajuns să profite poporul român, așa cum era firesc, adică să profite cei ce au suferit de pe urma lui Ceaușescu, ci au ajuns să profite dușmanii neamului românesc, aceiași care profitaseră și în anii grei când, prin corvoadă națională, le-am plătit îndoit și întreit creditele cu care ne-au momit și ne-au pricopsit în anii '70!
Acum, când, scăpați de datorii, se cuvenea să trăim și noi ca oamenii, ne-am trezit iar cu ei pe cap, cu aceiași binevoitori, veniți să ne dicteze cum să se facă reforma! Această turnură tragică a lucrurilor de după 22 decembrie 1989, ora 12, a fost posibilă prin acțiunea criminală, repet: acțiunea criminală a unor persoane ce pot fi nominal identificate! Scopul principal al acestora a fost, în modul cel mai clar, să aducă din nou România în rândurile țărilor îndatorate la finanța mondială. Adică scopul urmărit și, în parte, deja atins, a fost pierderea suveranității naționale românești.
Au azmuțit asupra noastră o mână de exaltați maghiari sau secui și noi am crezut că aceștia sunt cei ce atentează la suveranitatea națională a românilor. Din nefericire savanții care au gândit Constituția României nu au fost nici ei mai deștepți, astfel că nu și-au pus problema suveranității naționale decât în termenii constituțiilor din secolul al XIX-lea, făcând din Constituția noastră un corect compendiu al acestor texte. Nici un semn din partea acestor autori că ar fi înțeles adevăratele primejdii, de azi și de mâine cu care se confruntă Țara . Acesta fiind unul din motivele pentru care am votat împotriva acestei constituții.

Prof.univ.dr. Ion Coja
_________________
Vasile Mitrea
0744196366
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
AtyData înscrierii: 25/Jul/2011
Mesaje: 79
Locație: Bistrita

MesajTrimis: Sun Oct 09, 2011 10:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.youtube.com/watch?v=kVRbCQc8I5E

Dupa parerea mea,desi nu am trait pe vremea aceea,eu cred ca atunci era mai bine.
Ce satisfactie avem ca,dupa 20 de ani,suntem bagati in datorii pana peste cap,si suntem condusi de FMI,Banca Mondiala etc.?
Daca ramanea comunismul in picioare,acum,Romania era,poate,una dintre cele mai bogate tari din lume;dar au venit bancherii si hotii;si cum nu ne-a fost de ajuns,am vandut muntii canadienilor;si spre final,am intrat si noi in U.E;ca sa ne saraceasca si mai tare.
Unde-s haiducii sa mai taie capul unor ciocoi?
_________________
Rus Razvan Attila
junior APS
singuraticul2011@yahoo.com
crodoculu@gmail.com
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
Mihai SichitiuData înscrierii: 17/Jul/2009
Mesaje: 97
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sun Oct 09, 2011 12:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E o chestie personala. Ca sa te convingi poti incerca, reteta fiind relativ simpla: nu te uiti la tv vreo doua saptamani ca nu poti fi sigur ca aveai tv care erea aprobat de COM, timp in care ni vorbesti la telefon fiindca inca nu ti se aprobase, daca ajungi seara dupa 11 acasa nu te speli ca nu curgea apa, nu mergi cu masina ca se duc cei 25l de benzina din cota lunara, cand ajungi acasa nu aprinzi lumina ca tocmai a fost luat curentul si scoti si frigiderul din priza, mananci in timpul asta niscai salam de soia cu eugenii, vezi niste filme despre constructia socialismului in Corea si se mai pot gasi si altele. In timpul asta te poti gandi la nenorocitii astia care te-au pus sa faci imprumuturi la banca.
MS
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
FAEData înscrierii: 20/Feb/2008
Mesaje: 1586
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Sun Oct 09, 2011 4:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Very Happy SALVE Very Happy
..IO" nu stiu cum de au curajul sa vorbeasca de alte timpuri cei care nu au trait in respectiva perioada...poi tinere...daca generatia noastra nu il indeparta ( a se citi elimina) pe Ceausescu acum tu nu mai puteai posta diferite prosti pe net...IO" spun ca generatia PRO" sa lase ciocu mic...!, in decembrie 89' IO" aveam 22 de ani si vre-o 5 ani de munca in trei schimburi (ptr. a avea grija ca nu cumva tovarasii cetateni sa consume mai mult curent decit era strictul necesar)
Wink SA TRAITI BINE Wink
_________________
IONICA STEFAN-STELIAN
fae.electric@gmail.com
0722914826---0765465636
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
george tomescuData înscrierii: 12/Jan/2008
Mesaje: 1664
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sun Oct 09, 2011 5:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aty, nu era mai bine .... Evil or Very Mad
Cred dl. Sichitiu a spus in cateva cuvinte ce era de spus.
Ca sa nu mai adaugam MTV, U TV si alte canale de "muzici".
De internet cred ca citeam si acum prin reviste pt pionieri etc.

Pe de alta parte, poate ca nu erau atatia smecheri cu motoare bengoase prin Delta Evil or Very Mad , "marii" concesionari nu erau atatia etc. Evil or Very Mad

Dar astea sunt numai o parte a aspectelor care pot fi discutate.
Per ansamblu, parerea mea e ca nu era mai bine.
_________________
CS APS
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
mrvilyData înscrierii: 03/Dec/2007
Mesaje: 1586
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sun Oct 09, 2011 7:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mai fratilor Aty e un copil ati sarit toti cu gura pe el? unde e dreptul la libera exprimatre pentru care ati luptat si voi in 89? El sia spus o parere haideti sa io respectam si sai explicam de ce nu are dreptate nu sa sarim cu gura pe bietul copil,Sigur el nu are de unde sa stie cum a fost la cei mai putin de 20 de ani ai lui cred are undeva in jur de 12-14 ani,sigur nu ia povestit nimeni adevarurile de atunci, multi dintre noi leau si uitat.Asa ca va rog nu sariti pe copil explicatii sa inteleaga.Multumesc de intelegere.
_________________
Vasile Mitrea
0744196366
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
george tomescuData înscrierii: 12/Jan/2008
Mesaje: 1664
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sun Oct 09, 2011 8:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mrvily a scris:
Mai fratilor Aty e un copil ati sarit toti cu gura pe el? unde e dreptul la libera exprimatre pentru care ati luptat si voi in 89? El sia spus o parere haideti sa io respectam si sai explicam de ce nu are dreptate nu sa sarim cu gura pe bietul copil,Sigur el nu are de unde sa stie cum a fost la cei mai putin de 20 de ani ai lui cred are undeva in jur de 12-14 ani,sigur nu ia povestit nimeni adevarurile de atunci, multi dintre noi leau si uitat.Asa ca va rog nu sariti pe copil explicatii sa inteleaga.Multumesc de intelegere.


Asta si facem Vasile, incercam sa explicam.

Unora le reuseste, unora nu.
_________________
CS APS
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
mrvilyData înscrierii: 03/Dec/2007
Mesaje: 1586
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sun Oct 09, 2011 8:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am vazut George dar tonul, nu e unul de explicatii e unul de repros de parca el Aty ar fi uitat ce era pe vremurile alea,nu noi......
Poate daca luam un ton mai bland, mai parintesc va intelege si copiulul ala ceva.
_________________
Vasile Mitrea
0744196366
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
george tomescuData înscrierii: 12/Jan/2008
Mesaje: 1664
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sun Oct 09, 2011 8:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mrvily a scris:
Am vazut George dar tonul, nu e unul de explicatii e unul de repros de parca el Aty ar fi uitat ce era pe vremurile alea,nu noi......
Poate daca luam un ton mai bland, mai parintesc va intelege si copiulul ala ceva.


Aty este un copil foarte istet si pricepe repede.

Problema e sa nu uitam noi, cei care am trait, mai mult sau mai putin, acele vremuri.
_________________
CS APS
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
mr marinelData înscrierii: 04/Dec/2007
Mesaje: 2218
Locație: Bucuresti-Romania

MesajTrimis: Sun Oct 09, 2011 9:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aty asta este o discutie sensibila pentru multi dintre cei care clapacesc pe aici. Asa ca se vor incinge sau poate ca nu spiritele, discutia.

Multe erau bune si atunci dar si multe rele depinde de constiinta si nu in ultimul rand de memoria fiecaruia dintre cei care au trait acele timpuri si au ascultat si pe cei din" naintea lor.
_________________
Marinel Simtea
Membru Fondator Asociatia Pescar Sportiv
office.pescarsportiv@gmail.com
marinel_simtea@yahoo.com
0722622697 / 0744544886
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
rechinul_Data înscrierii: 25/Feb/2008
Mesaje: 214
Locație: bucuresti / ferentari

MesajTrimis: Wed Oct 19, 2011 8:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

comentariul dl-ui profesor este cat se poate de adevarat.
ceea ce a uitat sa noteze este faptul ca fostul presedinte al R.S.R. a dorit sa infiinteze banca pentru dezvoltarea tarilor din lumea a III a.(si aici este un subiect tabu,pentru multi politicieni gen:dan voiculescu sau gen stanculescu sau ......)
cat priveste celelate comentarii putem lungii discutia la nesfarsit,pentru ca unii dintre noi ,vad numai partea proasta a conducerii comuniste,insa uitati si la partile bune: ex . circulati cu metroul construit de ,,CEAUSESCU'',mergeti la spectacole in sali construite de ex-ul,mergeti pe sosele contuite tot de ex,ul si mai mult de atat,LOCUITI IN CASE CONSTRUITE PE VREMEA LUI ex-UL.
IN CONSECINTA TREBUIE sa ADMITETI FAPTUL CA EPOCA DE AUR A FOST ESTE SI VA RAMANE,CEA MAI BUNA PERIOADA DIN ISTORIA ROMANIEI.

in afara de asta,pentru a realiza ceva chiar si in ziua de astazi,cati dintre noi,nu se priveaza de anumite lucruri pentru a obtine acel ceva?(a se citi cati suufera ca sa isi cumpere o masina sau casa sau...) asa a fost si pe aceea vreme,pentru a se realiza obiectivele se faceau sacrificii.
discutia poate continua mult si bine.,nu spun ca sunt un adept convins al comunismului,nu pot spune ca am duso extrem de bine pe aceea vreme, dar pot spune ca AM PARTICIPAT LA ACEA ,,,,REVOLUITIE''',INSA IMI PARE RAU!.,
_________________
OMUL DIN GRESELI INVATA!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
FAEData înscrierii: 20/Feb/2008
Mesaje: 1586
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Thu Oct 20, 2011 7:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

rechinul_ a scris:
comentariul dl-ui profesor este cat se poate de adevarat.
ceea ce a uitat sa noteze este faptul ca fostul presedinte al R.S.R. a dorit sa infiinteze banca pentru dezvoltarea tarilor din lumea a III a.(si aici este un subiect tabu,pentru multi politicieni gen:dan voiculescu sau gen stanculescu sau ......)
cat priveste celelate comentarii putem lungii discutia la nesfarsit,pentru ca unii dintre noi ,vad numai partea proasta a conducerii comuniste,insa uitati si la partile bune: ex . circulati cu metroul construit de ,,CEAUSESCU'',mergeti la spectacole in sali construite de ex-ul,mergeti pe sosele contuite tot de ex,ul si mai mult de atat,LOCUITI IN CASE CONSTRUITE PE VREMEA LUI ex-UL.
IN CONSECINTA TREBUIE sa ADMITETI FAPTUL CA EPOCA DE AUR A FOST ESTE SI VA RAMANE,CEA MAI BUNA PERIOADA DIN ISTORIA ROMANIEI.

in afara de asta,pentru a realiza ceva chiar si in ziua de astazi,cati dintre noi,nu se priveaza de anumite lucruri pentru a obtine acel ceva?(a se citi cati suufera ca sa isi cumpere o masina sau casa sau...) asa a fost si pe aceea vreme,pentru a se realiza obiectivele se faceau sacrificii.
discutia poate continua mult si bine.,nu spun ca sunt un adept convins al comunismului,nu pot spune ca am duso extrem de bine pe aceea vreme, dar pot spune ca AM PARTICIPAT LA ACEA ,,,,REVOLUITIE''',INSA IMI PARE RAU!.,

Very Happy SALVE Very Happy
...poi de ce nu te spinzuri si tu ...asa ai ocazia sa i-ti intilnesti fostul prieten...sa intelegem ca erai pe timpul lui ceasca "ACTIVIST DE PARTID"..??...prietene cu ce te-a ajutat pe tine personal regimul ceausescu...??? ai idee citi au suferit in acele timpuri...si m-a refer la cel mai neinsemnat motiv...de exemplu "IO nu aveam "ORIGINI SANATOASE"( bunicul nevestemi preot, socramiu dascal in biserica ,mama "unguroaica ,tata ... etc) peste tot unde m-a duceam...eram privit ca dracu in calea "dezvoltari socialiste...si sint cred "IO unsfert din populatie care au suferit in acea perioada...numai cei care in afara de meseria lor sau ocupatia invatata...mai mult prin partid nu erau in stare de nimic si acum regreta acele vremuri...si sint motive foarte multe...incerc sa ma opresc "aici-sa" ptr ca deja i-mi fac nervi cind vad atita indobitocire ...apropo fac o mica paranteza...
daca guvernul BOC nu lua hotarirea sa reduca salariile bugetarilor sa de-a afara din bugetari si sa taie din pensiile date pe salariile comunistilor acum romania era mult "deasupra greciei" la capitolul faliment...
Wink SA TRAITI BINE Wink
_________________
IONICA STEFAN-STELIAN
fae.electric@gmail.com
0722914826---0765465636
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Mihai SichitiuData înscrierii: 17/Jul/2009
Mesaje: 97
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Thu Oct 20, 2011 7:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

imi pare rau, dar singurul lucru bun din epoca Ceausescu a fost sa inscrie in istorie ce sa nu se mai repete. In toata lumea s-au facut case si sosele, dar pe cele de aici nu le-a facut el ci oamenii care au muncit. A fost o vreme in care nu s-ar fi putut obtine performanta in economie fiindca era dominata de partid a carei componenta la varf era dupa chipul si asemanarea conducatorului, adica niste sfertodocti, care nu aveau pregatirea si discernamantul necesare pentru a conduce ceva O sa spuneti ca asa e si acum si e adevarat fiindca tot aia conduc, toata clasa politica e plina de fosti raspandaci si zvoneri iar economia e dominata de aia ca Voiculescu. De ce? Fiindca asa ii votam, cei care ar fi in stare sa faca ceva nu se baga iar foarte multi altii inteleg doar ca nu mai pot fura de pe camp niste porumb si au ca singur golirea de tuica a carciumii din sat. A merge ianinte inseamna a intelege asta si a o corecta si nu a plange dupa o dictatura in care aveam 7 grade in casa si stateam la coada la 1kg de tacamuri doua zile. Cand vor intelege 50% din populatie care e importanta votului si ce sa aleaga, numarul de hoti si de tampiti in politica va fi mult mai mic si nu vor mai fi parcuri in padure si piste de biciclete pe unde nu sunt biciclete.
MS
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
SionutData înscrierii: 12/Dec/2007
Mesaje: 2431
Locație: Popesti

MesajTrimis: Thu Oct 20, 2011 8:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

rechinul_ a scris:
EPOCA DE AUR A FOST ESTE SI VA RAMANE,CEA MAI BUNA PERIOADA DIN ISTORIA ROMANIEI.Cea mai buna perioada din istoria Romaniei a fost de departe perioada interbelica. Comunistii nu au facut decat sa strice ce nu stricase razboiul . A fost cel mai mare rau care ni se putea intampla. Din pacate pentru noi, perioada asta continua si acum intr-o forma mai usoara.
_________________
CS APS
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
George EneData înscrierii: 02/Nov/2009
Mesaje: 246

MesajTrimis: Thu Oct 20, 2011 4:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ionut,
Ai foarte mare dreptate. Dar pernite-mi sa schimb putin finalul:
"A FOST CEL MAI MARE RAU CARE NI SE PUTEA INTANPLA. DIN PACATE PENTRU NOI, PERIOADA ASTA CONTINUA SI ACUM, SUB O ALTA FORMA"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.Pescar-Sportiv.ro -> Cafenea Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community

Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Blocked registrations / posts: 127081 / 0